Hollande brengt implosie Franse economie nog in een stroomversnelling

De belastingverhogingen doorgevoerd door de Franse president Hollande zijn de ondernemers in het verkeerde keelgat geschoten. Ze hebben een actiegroep gevormd onder de naam ‘Les Pigeons’, waarmee ze zichzelf als sukkelaars bestempelen.

De duif wordt in Frankrijk namelijk beschouwd als de sukkelaar onder de vogels. Met hun acties willen Les Pigeons aantonen dat Hollande zich ontpopt tot de doodgraver van de Franse economie. Via Facebook telde de actiegroep in een mum van tijd 34.000 supporters.

Frankrijk loopt groot economisch risico

Hollande brengt de implosie van de Franse economie nog in een stroomversnelling, zo luidt de stelling van Les Pigeons. Ze willen zo veel mogelijk actie voeren om een terugschroeven van de aangekondigde maatregelen te bekomen. Of hun actie succes gaat kennen, moet nog worden afgewacht.

De nieuwe president blijkt weinig kaas te hebben gegeten van de economie. Hij probeert bedrijven (waaronder Peugeot) onder druk te zetten om aangekondigde ontslagen te schrappen, terwijl de beslissing om de belastingen te verhogen in een recessie door economen als waanzinnig wordt ervaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content