Hogere opening op Wall Street, cijfers JP MorganChase beter dan verwacht

Wall Street is vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De verliezen lopen maximaal op tot in de buurt van een half procent. De resultaten van Johnson & Johnson werden niet zo goed onthaald.

Cisco Systems maakte de overname bekend van Starent Networks. De technologie van dit bedrijf uit Massachusetts helpt mobiele telecomoperatoren smart phones te ondersteunen.

Met de transactie is een bedrag van $2,9 mrd gemoeid. Per aandeel Starent Networks betaalt Cisco Systems $35 in cash. Het is de bedoeling om de deal begin 2010 af te ronden.

Het is de tweede grote afnamen die Cisco in een twee weken tijd doet. Eerder werd de overname van het Noorse Tandberg aangekondigd. Voor Tandberg betaalde Cisco $3 mrd.

American International Group verkocht de levensverzekeringsdochter uit Taiwan voor een bedrag van $2,15 mrd. Het is de grootste verkoop die het bedrijf realiseert sinds het door de overheid van de ondergang werd gered.

De verkoop van Nan Shan Life is de volgende stap in de inspanningen van AIG om de Amerikaanse belastingbetaler terug te betalen. De overheid zag zich genoodzaakt om 80 miljard dollar in het bedrijf te investeren.

AIG moet nog steeds in verschillende landen voor de rechter verschijnen. De kopers van de Taiwanese dochter zijn twee minder bekende maatschappijen. De deal moet zodoende eerst nog de toestemming van de overheid krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content