Hoger koersdoel voor Gilead Sciences

De omzet die Gilead Sciences realiseert met HIV-medicijnen bevindt volgens ABN Amro zich in een positieve trend. Daarnaast timmert Gilead Sciences flink aan de weg met medicijnen tegen Hepatitis C. Hoewel de koers van Gilead Sciences in de afgelopen tijd al fors opliep, zien de analisten van de bank nog meer opwaarts potentieel voor het aandeel en verhogen zij hun koersdoel.

Gilead Sciences genereert veel omzet met medicijnen die worden ingezet bij de behandeling van HIV. Bovendien werd eind augustus het nieuwe HIV-geneesmiddel Quad -een combinatie van vier medicijnen in één pil- goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten. Gilead Sciences zal dit nieuwe geneesmiddel op de markt brengen onder de naam Stribild.

Daarnaast worden momenteel onderzoeken gedaan naar de werking van het geneesmiddel GS-7997, een medicijn tegen Hepatitis C dat door Gilead Sciences ontwikkeld is. De voorlopige resultaten naar de werking van dit medicijn zijn bemoedigend.

Verhoogd koersdoel voor Gilead Sciences

Gilead Sciences is tevens de onbetwiste wereldwijde marktleider op het gebied van medicijnen tegen virale aandoeningen.
Het farmacieconcern ontwikkelde onder meer het bekende geneesmiddel Tamiflu.

Nu er sinds kort een nieuwe variant van het SARS-virus om zich heen lijkt te grijpen, zal er wellicht opnieuw een beroep worden gedaan op de expertise die Gilead Sciences heeft op dit gebied.

Al met al menen de analisten van ABN Amro dat de perspectieven van Gilead Sciences gunstig zijn. De winsten van het concern groeien steeds sterker en worden bovendien beter voorspelbaar.

Daarnaast is het aandeel Gilead Sciences niet duur. Zij blijven Gilead Sciences volgen met een koopadvies. Het aandeel staat tevens op de Aanbevolen Lijst van ABN Amro. Bovendien verhogen zij het koersdoel voor Gilead Sciences van USD 75 naar USD 85.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content