Hoger koersdoel voor Biogen, aandeel blijft koopwaardig

Het aandeel Biogen steeg sinds het begin van dit jaar maar liefst 43% in waarde en heeft het door ons gestelde koersdoel van USD 160 bijna bereikt.

ABN Amro ziet nog altijd ruimte voor verdere koersstijgingen van Biogen en handhaven daarom het koopadvies. De analisten van de bank verhogen hun koersdoel voor dit aandeel naar USD 180.

Biogen is een biotechnologiebedrijf dat zich onder andere bezighoudt met de ontwikkeling van medicijnen tegen MS (Multiple Sclerose).

Recente onderzoeken naar de werking van het door Biogen ontwikkelde geneesmiddel BG-12 hebben zeer goede resultaten opgeleverd. Naar verwachting zullen we eind dit jaar meer te weten komen over mogelijke goedkeuring voor het op de markt brengen van BG-12.

Koersdoel wordt opgetrokken

Bedrijven als Biogen ontwikkelen nieuwe moleculen met behulp van biotechnologie. Het interessante aan deze tak van sport is, volgens ABN Amro dat als men er eenmaal in slaagt een molecuul met succes in te zetten bij de behandeling van een ziekte, datzelfde molecuul wellicht ook bij de behandeling van andere kwalen kan worden gebruikt. Men zag dit bij een bedrijf als Abbot (met het middel Humira); hetzelfde is mogelijk bij Biogen.

De analisten van de bank verhogen hun koersdoel voor het aandeel Biogen van USD 160 naar USD 180; het koopadvies blijft daarbij gehandhaafd.

Een belegging in Biogen is risicovoller dan een belegging in aandelen van sectorgenoten als Gilead en Amgen, omdat het succes van Biogen in sterke mate afhangt van de goedkeuring voor het genoemde geneesmiddel BG-12.

De vooruitzichten voor dit medicijn zijn echter gunstig, gezien de goede resultaten die er tot dusver mee zijn behaald. Het potentieel van BG-12 is bovendien enorm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content