Hoe kijken Fransen tegen affaire Fortis-BNP Paribas aan?

Hoe wordt in Frankrijk tegenover de zaak Fortis-BNP Paribas aangekeken? Christophe Voisin merkt op dat in eerste instantie het nog te vroeg is om te spreken van het einde van de kredietcrisis.

BNP Paribas heeft anderzijds de kredietcrisis met enige vertraging ervaren. Tussen oktober en december 2008 heeft de beurskoers zowat de helft van haar waarde kwijtgespeeld, onder andere als gevolg van tegenvallende resultaten, maar ook vanwege de tegenkanting in de Fortis-zaak.

Topman Prot blijft voorstander van een overname van Fortis, maar zou graag een snelle oplossing uit de bus zien komen. Prot gaf al te verstaan het bod te willen laten vallen indien de tegenkanting blijft.

De aandeelhouders vrezen anderzijds dat BNP Paribas zelf niet in staat zal zijn om een kapitaalverhoging door te voeren om de financiële positie te versterken.

Christophe Voisin is van mening dat de Franse bank in 2009 zoals in 2008 winstgevendheid zal kunnen blijven. Vanwege de waardering wordt het positief advies voor het aandeel herhaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content