Hoe groot is het besmettingsgevaar bij JP Morgan?

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld geopend, zonder dat er meteen een duidelijke richting zichtbaar is. De Nasdaq noteert in de plus, de Dow Jones en de Nasdaq moeten licht terrein prijsgeven. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is teruggevallen tot 1,85%.

Uiteraard staat in de bankensector in het middelpunt van de belangstelling na de onverwachte verliezen die JP Morgan Chase gisterenavond bekendmaakte.

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat er bij deze bank is gebeurd, evenmin weten we met zekerheid hoe groot het besmettingsgevaar voor andere banken is. De koers van JP

Morgan Chase opende in ieder geval meer dan 8% lager.

Bank of America beperkt het verlies tot zowat anderhalf procent, maar Goldman Sachs moet meer dan 3% prijsgeven. Daarnaast is het opvallend dat het goud opnieuw goedkoper wordt. De afbrokkeling van de goudprijs is dus altijd nog niet tot stilstand gebracht.

Goldman Sachs verwacht dat wereldwijde economische groei dit jaar gaat versnellen

Goldman Sachs verwacht dat de wereldwijde economische groei het grootste gedeelte van het jaar aantrekt. De officiële BBP-cijfers laten echter nog een paar maanden op zich wachten.

Daarom gebruikt de bank het Global PMI-Implied Growth Model, met de maandelijkse Purchasing Manager Index als uitgangspunt, voor een indicatie van de mondiale groei op dit moment.

In de eerste paar maanden van 2012 laat dit model zien dat de groei versnelde tot 3%-3,5%, wat grofweg overeenkomt met de consensusverwachting en de prognoses van Goldman Sachs zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content