Hewlett-Packard vastberaden om strijd met Apple aan te gaan

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks lager openen, de futures geven aan dat de S&P 500 ongeveer een half procent lager gaan openen.

Meg Whitman, CEO van Hewlett-Packard, kondigde gisteren aan dat de eerder deze week aangekondigde herstructurering nog maar een begin is. Het bedrijf gaat zichzelf grondig reorganiseren met het oog om de concurrentiestrijd met Apple te kunnen aangaan.

Vraag naar koper blijft volgens Goldman Sachs groeien

De vraag naar koper van de Chinese industrie blijft groeien, ook al zijn de hoge groeicijfers van de afgelopen twee jaar vooralsnog voorbij.

De grootste vraag komt van de auto-industrie en producenten van huishoudelijke apparaten. De laatste volgt op verwachte opleving van huizenverkopen, aldus Goldman Sachs.

De kans op een Griekse exit uit de eurozone neemt toe

Politieke instabiliteit en onzekerheid over de Griekse toekomst in de eurozone zijn volgens Atradius enorm toegenomen na de algemene verkiezingen van 6 mei.

Dit leidde tot een politieke impasse, gezien er geen stabiele meerderheid kon gevormd worden. Dus zijn er nieuwe verkiezingen uitgeschreven voor 17 juni.

De kans dat er na die verkiezingen een meerderheid zal gevonden worden die de hervormingsregels en besparingen, opgelegd door de EU en het IMF, zullen uitvoeren, lijkt onwaarschijnlijk. In tegendeel ontvangen de partijen die zich tegen die regels kanten meer en meer bijval.

Een weigering van het pakket afgesproken besparingsmaatregelen door een nieuwe regering zou een einde kunnen stellen aan de financiële reddingsoperatie, die het faillissement van het land afwendt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content