Het belooft een spannende dag te worden voor Spanje

Tijdens de zomer leek het ergste achter de rug te zijn, maar met de herfst op komst is de Europese schuldencrisis weer in alle hevigheid opgelaaid. De situatie voor Griekenland wordt stilaan hopeloos, maar inmiddels maken de beleggers zich ook weer volop zorgen over Spanje.

Vandaag zal Madrid de begroting voorstellen, waarin ongetwijfeld nieuwe besparingsmaatregelen zijn opgenomen. De Spanjaarden pikken die echter niet langer, zoals uit het protest van de afgelopen dagen is gebleken. In de komende dagen en weken mag nog meer straatprotest worden verwacht.

Bovendien blijft er het heet hangijzer van de Spaanse vraag om hulp. Premier Mariano Rajoy blijft rondjes draaien rond dit onderwerp, zonder doortastende beslissing te nemen. Hij wil kost wat kost vermijden dat aan Spanje nog extra besparingsmaatregelen worden opgelegd.

Tavares kondigt heropening van de biedperiode aan

Tavares NV kondigde gisteren aan dat er 2.878.187 Transics International aandelen werden aangeboden in het kader van het vrijwillig en voorwaardelijk overnamebod dat Tavares lanceerde op 24 april 2012 op alle aandelen en warrants van Transics International NV, die niet reeds in haar bezit zijn of in het bezit van met haar verbonden personen.

Er werden geen warrants aangeboden in het kader van het bod. De bekendmaking van de resultaten in de financiële pers, overeenkomstig artikel 32 van het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen, zal plaatsvinden op 28 september 2012.

Tavares wenst nu reeds mee te delen dat zij in het kader van de formele bekendmaking van de resultaten van het bod, voor zover noodzakelijk, zal verzaken aan de voorwaarden van het bod en dat bijgevolg het bod definitief zal worden. De betaling van de aandelen die tijdens de initiële aanvaardingsperiode werden aangeboden, is voorzien op 12 oktober 2012.

Als gevolg van het aanvaarden van de aangeboden aandelen, zullen Tavares en de met haar verbonden personen 5.344.723 aandelen of 66,1% van de aandelen uitgegeven door Transics International NV bezitten.

Tavares zal het bod vrijwillig heropenen en dit van 8 tot en met 26 oktober 2012. De publicatie van de resultaten van de vrijwillige heropening is voorzien op 2 november 2012.

De biedprijs blijft ongewijzigd op EUR 7,5 per aandeel en EUR 3,35 per warrant. De betaling van de aandelen en warrants die tijdens de vrijwillige heropening worden aangeboden, is gepland voor 16 november 2012. Het heropende bod zal onvoorwaardelijk zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content