Herstructurering Siemens kan niet imponeren

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van vanmiddag zelfs nog iets hoger zijn opgelopen.

Als volgende in de rij kondigde Siemens wereldwijd het verlies van 15.000 arbeidsplaatsen aan, maar echt imponeren doet het aandeel Siemens op de beurs van Frankfurt niet. De koers noteert zowat 1% lager.

Merk de kracht op van de Duitse ondernemingsresultaten, zo stelt professor Stefan Duchateau nochtans. Beter zelfs dan de ontwikkeling in de groeilanden!

Dit is een bijzonder prestatie die in mijn perceptie het Wirtschaftswunder uit de jaren vijftig overtreft. Om in een mature omgeving als de laatste tien jaar en ondanks de scherpte van de financiële crisis, dergelijke resultaten naar te zetten, moet je over een méér dan uitstekende industriële organisatie beschikken.

Onmogelijk ook voor sommige Europese landen om deze krachtpatser in zijn ontwikkeling te volgen, wat van aard is om ook op langere termijn spanningen in de Eurozone te veroorzaken. Impossible Germany …

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content