Heinz Eigner (Nyrstar): ‘Nieuwe kredietfaciliteit maakt ons flexibiler’

Nyrstar maakte vandaag bekend dat het bedrijf bij Deutsche Bank een gestructureerde kredietfaciliteit is aangegaan voor de financiering van de grondstoffenhandel ter waarde van €250 miljoen. Daarmee wordt Nyrstar financieel flexibiler.

De faciliteit heeft een looptijd van 4 jaar (met een uitloopperiode tijdens het vierde jaar). Het bedrag dat Nyrstar in het kader van de faciliteit kan opnemen, wordt bepaald aan de hand van de waarde van de voorraden en openstaande facturen van Nyrstar (de basis voor de lening).

Het bedrag wordt aangepast naarmate de prijzen van grondstoffen veranderen. De nieuwe faciliteit heeft een marge van 1,9% boven EURIBOR en maakt zo gebruik van de kracht van de basis voor de lening en de onderliggende op de beurs verhandelde grondstoffen.

Deutsche Bank en Nyrstar zullen binnenkort een syndicatieproces opstarten om de limiet van de faciliteit te verhogen naar €300 miljoen. De gesyndiceerde faciliteit omvat ook een “accordeoncomponent” die een verhoging van de limiet van de faciliteit tot €500 miljoen mogelijk maakt (op goedgekeurde basis zonder verplichtingen).

Heinz Eigner, Chief Financial Officer van Nyrstar, had volgend commentaar: “De nieuwe faciliteit is beter aangepast aan onze activiteit daar ze wordt aangepast aan de veranderende behoefte aan werkkapitaal. Ze biedt ons een grotere financiële flexibiliteit dan traditionele kredietlijnen. De nieuwe faciliteit vormt een belangrijk element met het oog op onze financieringsbehoefte op lange termijn en zal ervoor zorgen dat we de nodige financiële slagkracht behouden om onze strategie uit te voeren.”

De nieuwe kredietfaciliteit vervangt de bestaande revolverende kredietfaciliteit die op 19 december 2009 verlaagd werd tot €150 miljoen en nu door Nyrstar opgezegd werd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content