Handel in aandelen Bankia in Madrid opgeschort

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met fractioneel hogere koersen voor de belangrijkste indices. Veel overtuigingskracht gaat van de beweging echter (nog) niet uit, de beleggers zijn duidelijk de markt nog aan het aftasten. Op de achtergrond is er namelijk nog altijd zoiets als de Europese schuldencrisis.

Op de beurs van Madrid is de handel in aandelen Bankia opgeschort in afwachting van een mededeling. De Brusselse beurs is op haar beurt hoger geopend, met een winst van ruim een kwart procent voor de BEL 20. Daarmee houdt de index stand boven 2100.

Delhaize handhaaft guidance

Tijdens de Aandeelhoudersvergadering van Delhaize bevestigde Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, de eerder meegedeelde vooruitzichten voor het boekjaar 2012.

De aandeelhouders keurden de benoeming van Mevrouw Shari Ballard tot onafhankelijke bestuurder goed voor een mandaat van drie jaar.

De aandeelhouders keurden de hernieuwing van het mandaat goed van Mevrouw Claire H. Babrowski als onafhankelijke bestuurder voor een periode van vier jaar en van de Heer Pierre-Olivier Beckers en De Heer Didier Smits, elk voor een periode van drie jaar.

De uiteenzettingen en presentaties van de Algemene Vergadering, de notulen en de resultaten van de stemming zullen in de komende dagen beschikbaar worden gesteld op de website van Delhaize Groep (www.delhaizegroep.com).

Start van exclusieve onderhandelingen bij Dexia met het oog op de verkoop van Denizbank

Na afloop van een mededingingsprocedure hebben de groep Dexia en Sberbank gisteren beslist om exclusieve onderhandelingen te beginnen met het oog op de verkoop van Denizbank, na het overmaken van een bindende offerte door Sberbank.

De partijen hebben afgesproken om zo snel mogelijk over te gaan tot de ondertekening van een verkoopovereenkomst. Voor Dexia is dit een belangrijke stap in de uitvoering van het ontmantelingsplan dat in de herfst van 2011 werd bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content