Guy Sips (KBC Securities): “Resultaten Option weer beïnvloed door afschrijvingen”

Option heeft begin maart haar resultaten bekendgemaakt van het tweede halfjaar en het volledige jaar, eindigend op 31 december 2010.

Gedurende de tweede jaarhelft van 2010 bleef het bedrijf in Europa lijden onder de verkoopspraktijken van Chinese concurrenten, startte het bedrijf het jaarbericht.

Het bedrijf startte een proces op om M4S, Option’s eigen 4G RF halfgeleider filiaal, te verkopen. Dit process werd succesvol afgerond met de verkoop van het filiaal aan Huawei Technologies voor 8 miljoen EURO.

Daarnaast ging Huawei akkoord om een licentie te nemen op Option’s uCAN® Connection Manager software, waarvoor in het eerst licentiejaar een bedrag van 27 miljoen EURO werd betaald.

De overeenkomst voorzag ook in een potentiële verlenging van de licentie voor een bedrag ten belope van maximaal 33 miljoen EURO over de volgende 18 maanden, en dit gebaseerd op onderling overeengekomen en contractueel bepaalde mijlpalen. Hiervan werd reeds 11 miljoen EURO betaald in 2011.

Het bedrijf zette eerder een industriële transformatie in, weg van de sterk gestandaardiseerde segmenten van de markt, die nog steeds bezig is.

Het bedrijf blijft een goede verkoopspijplijn hebben en heeft interessante opportuniteiten geïdentificeerd in haar strategische pijlers.

Guy Sips (KBC Securities): “Resultaten van Option werden opnieuw beïnvloed door afschrijvingen. Ik heb voor dit aandeel slechts een neutraal advies.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content