Grote Chinese machinebouwers moeten personeel ontslaan

Sany Group, de grootste Chinese producent van machines voor de bouw naar omzet, ziet zich genoodzaakt om personeel te ontslaan wegens een terugval in de vraag.

Het is de eerste keer dat het bedrijf dit moet doen. Daarmee wordt bevestigd dat de Chinese economie inderdaad aan het vertragen is.

Sany is geen alleenstaand geval, ook andere producenten van machines voor de bouw als Zoomlion en Shantui worden met een duidelijke terugval van de vraag geconfronteerd. De analisten waarschuwen dat de activiteiten in de Chinese bouwsector nog verder kunnen vertragen.

Ontslagen zijn iets zeldzaams in China

Dat bedrijven mensen ontslaan, is een gegeven dat de economen bijzonder verontrust. Het is namelijk de eerste keer dat dit gebeurt, zelfs in de periodes van economische groeivertraging in 2005 en 2008 slaagden de bedrijven er in om het aantal werknemers op peil te houden.

Victoria Li, analiste bij Barclays, kan alleen maar besluiten dat de huidige groeivertraging veel erger is dan de vorige. De Chinese regering heeft een aantal maatregelen genomen om de bouwsector af te remmen en die maatregelen beginnen nu duidelijk vruchten af te werpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content