Grieks rampenscenario zit nu wel in financiële markten verrekend

Kim Rupert, managing director of global fixed income analysis bij Action Economics in San Francisco, is van mening dat het Griekenland-gevoel stilaan op ieders zenuwen begint te werken.

De meeste beleggers zijn de problemen met dit land spuugzat en het effect van meer nieuws over Griekenland zal waarschijnlijk beperkt zijn. Griekenland zit nu wel in financiële markten verrekend, aldus Rupert.

Hij denkt dat de markten nu weer meer aandacht gaat besteden aan de ‘normale’ problemen, zoals de bezorgdheid over een oorlog in het Midden-Oosten, de politieke problemen in Washington en het aarzelend economisch herstel.

Eurozone kan sterker worden zonder haar zwakste schakel

Athanasios Vamvakidis, forex strategist bij Bank of America Merrill Lynch., is van mening dat een exit van Griekenland uit de Eurozone nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Het verlaten van een land kan echter grote gevolgen hebben voor de Eurozone zelf, ze kan zelfs sterker worden zonder haar zwakste schakel.

Volgens Vamvakidis moeten de beleggers al verder durven te kijken dan de huidige gang van zaken, er moet ook rekening worden gehouden met een aantal toekomstige scenario’s.

Alleen Grieken zelf kunnen de eigen problemen oplossen

Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van PIMCO, is van mening dat Griekenland als een zwaard van Damocles boven de financiële markten blijft hangen.

Alleen Grieken zelf kunnen de eigen problemen oplossen, maar tot dusver zijn nog geen ingrijpende beslissingen genomen. Telkens opnieuw worden de problemen naar de toekomst verschoven.

Niemand waagt het om een belangrijke beslissing te nemen en dat gaat zich wreken wanneer er op een bepaald moment geen knopen worden doorgehakt. Vooral in Griekenland zelf is het tijd om in actie te komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content