Griekenland zou 10 tot 50 miljard euro extra nodig hebben

Het belooft opnieuw een moeilijke week te worden voor de Europese beurzen, want de Europese schuldencrisis is nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Griekenland zou nog eens 10 tot 50 miljard euro extra nodig hebben en het IMF is niet meteen geneigd om het land extra steun te geven.

De reddingsplannen voor Griekenland hebben tot dusver al betrekking op een bedrag van 240 miljard euro. Volgens het IMF hebben de Grieken echter te weinig gedaan om te voldoen aan de opgelegde voorwaarden. Tot dusver werden bijvoorbeeld maar voor een bedrag van 1,80 miljard euro aan staatsactiva verkocht.

Maar ook boven Spanje pakken zich donkere onweerswolken samen. Valencia en Murcia hebben als eerste autonome regio’s steun aangevraagd, vermoedelijk gaan nog minstens zes andere autonome regio’s volgen. Bovendien is het allesbehalve duidelijk wie uiteindelijk verantwoordelijk zal zijn voor het reddingsplan voor de Spaanse banken.

BinckBank rapporteert nettowinst van 27,90 miljoen euro

Vanmorgen publiceerde BinckBank het halfjaarverslag voor de eerste zes maanden van 2012. Dit waren de hoogtepunten van het rapport:

Gecorrigeerde nettowinst FY12 H1: € 27,9 miljoen

Gecorrigeerde nettowinst FY12 Q2: € 12,2 miljoen (gecorrigeerde WpA: €0,17)

Interim-dividend € 0,17 per aandeel

Operationele lasten in FY12 Q2 8% lager: € 29,1 miljoen (FY11 Q2: € 31,5 miljoen)

Aantal beurstransacties in FY12 Q2: 1,9 miljoen

Aantal beleggersgirotransacties in FY12 Q2: 0,2 miljoen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content