Griekenland snijdt zich in eigen vel door dure stakingen

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar van een verdere terugval is zeker geen sprake. De belangrijkste indices zijn ten opzichte van vanmiddag nauwelijks nog opgeschoven. Econocom, dat gisterenavond rapporteerde (zie onder) ziet de koers met ruim 2% terugvallen.

In Griekenland is opnieuw een 24-urenstaking aan de gang, waar meer dan de helft van de Grieken aan deelneemt. Het verlies aan productie wordt geschat op 100 miljoen euro, een bedrag dat gigantisch is voor een land dat al vijf jaren van recessie achter de rug heeft.

Volgens Griekse economen kosten de staking meer geld dan Griekenland momenteel kan dragen. Griekenland snijdt zich in het eigen vel door de dure stakingen, zo luidt de conclusie.

Omzet Econocom met 5% gedaald

Econocom Group, de Europese marktleider in het beheer van informatie- en telecominfrastructuren voor ondernemingen, kondigt voor de eerste 9 maanden van 2012 een omzetcijfer van 1 050 miljoen euro aan, een daling met 5 % in vergelijking met diezelfde periode in het boekjaar 2011.

Deze evolutie is voornamelijk te wijten aan arbitragetransacties in het activiteitenbudget en een marktsituatie waarin de opdrachtgevers een afwachtende houding aannemen.

Hoewel we in oktober een positieve evolutie merken, zal het totale aantal activiteiten lijden onder de uitgestelde beslissingname waardoor de uitvoering van bepaalde contracten vandaag vertraging oploopt.

Het derde kwartaal van 2012 bevestigde de hogere operationele rendabiliteit die eind juli al te onderscheiden viel. In deze context blijft de groep bij haar jaardoelstelling om een stijgend courant bedrijfsresultaat van meer dan 70 miljoen euro te halen, met een winst per aandeel van € 0,50 na deling van het aandeel door 4.

Deze stijgende trend in de resultaten van de groep is een bewijs van het sterke model van Econocom en de constante optimalisatie van de operationele prestaties, ongeacht de economische situatie.
In het kader van zijn strategie om het aanbod permanent uit te breiden door middel van nieuwe interne en externe groei-operaties, realiseerde Econocom sinds begin dit jaar reeds 4 overnames: Cap Synergy (beveiliging van IT-netwerken), Centix en Ermestel (virtualisatie-oplossingen) en Tactem (telecom). De integratie gebeurt conform het vooropgestelde schema en leverde reeds nieuwe commerciële successen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content