Griekenland moet op de eerste plaats zichzelf behelpen

Bestuurder Andreas Dombret van de Bundesbank gooide gisteren de knuppel in het hoenderhok. Hij maakte korte metten met de maatregelen die tot dusver door Griekenland werden getroffen als tegemoetkoming aan de wensen van de troika voor het bekomen van meer steun.

Volgens Dombret hinkt Griekenland ver achterop bij het implementeren van hervormingen. Blijkbaar rekenen de Grieken er op dat de buitenwereld hun problemen zullen oplossen, waarbij op de eerste plaats richting Europa kijken. Daarmee wedden ze echter op de eerste plaats.

Ierland geeft het voorbeeld

De Europese Unie is nog altijd bereid om Griekenland een helpende hand te reiken, maar het geduld van de hulpverleners heeft wel een limiet bereikt. Het volstaat niet om wetten goed te keuren, ze moeten ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Het is precies op dit laatste punt dat Griekenland schromelijk tekortschiet.

Dombret geeft het voorbeeld van Ierland, dat eveneens door een zware crisis werd getroffen. De Ieren hebben echter intern orde op zaken gesteld en lijken opnieuw klaar om naar de financiële markten te komen. Volgens Dombret moet Griekenland zichzelf op de eerste plaats behelpen in plaats van op steun te wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content