Griekenland moet niet meer rekenen op extra steun van Duitsland

Aan alles zijn er grenzen, ook aan het geduld van de Duitsers. De Duitse minister van financiën Wolfgang Schaüble verklaarde afgelopen zaterdag dat er grenzen zijn aan de steun die aan landen in nood wordt toegekend, Griekenland moet volgens de miniister niet meer rekenen op extra steun van Duitsland.

Het is volgens Schaüble onverantwoord om geld in een bodemloze put te gooien. Griekenland heeft tot dusver veel beloofd, maar weinig of niets concreets gedaan.

Het enige waar de Grieken goed in zijn, is om regelmatig met het handje open te komen bedelen telkens ze opnieuw geld willen.

Samaras wil nog langer uitstel

Griekenland beleeft nu al het vijfde crisisjaar op rij en wordt steeds meer met de rug tegen de muur gedrongen. Enerzijds wil de troika dat de voorgenomen besparingen sneller doorgevoerd worden, anderzijds groeit het sociaal en politiek protest bij de bevolking van het land.

Verwacht wordt premier Antonis Samaras deze week wanneer hij de Franse en Duitse leiders ontmoet om twee jaar extra uitstel te vragen. Het ziet er echter naar uit dat de Duitse leiders zich krachtig gaan opstellen en de nieuwe vraag om hulp resoluut van de hand gaan wijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content