Griekenland moet in augustus 3,10 miljard euro aan obligaties terugbetalen

Volgens het Duitse magazine Der Spiegel is het volgens de Europese Unie nu al duidelijk dat Griekenland er niet in zal slagen om het afgesproken objectief van een tekort op de begroting van 120% van het BBP te bereiken. Daardoor zou het land alsnog op een default afstevenen.

Der Spiegel, die niet nader omschreven bronnen binnen de EU citeert, herinnert er aan dat het IMF op het einde van augustus een beslissing moet treffen omtrent het toekennen van verdere steun.

Belangrijk is ook dat Griekenland in augustus 3,10 miljard euro aan obligaties moet terugbetalen. Die obligaties zijn op de eerste plaats in het bezit van de ECB.

Griekenland bankroet in september?

Wanneer het IMF beslist om niet langer hulp te geven aan Griekenland, kan het allemaal snel gaan. In een dergelijk scenario kan het land al in september bankroet zijn.

Het missen van het objectief wat de begroting betreft, zou betekenen dat Griekenland 10 tot 50 miljard euro aan extra steun nodig zou hebben.

De andere landen die deel uitmaken van de eurozone zouden echter niet langer bereid zijn om met geld over de brug te komen. Inmiddels rommelt het in Griekenland ook op politiek vlak.

Costas Mitropoulos, een belangrijke pion in het programma voor de verkoop van staatsactiva, kondigde wegens een gebrek aan eensgezindheid binnen de regering zijn ontslag aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content