Griekenland kan niet zonder nieuwe schuldenherstructurering

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, zonder dat er van grote bewegingen bij de belangrijkste indices sprake is. Nieuwe cijfergegevens tonen aan dat de Griekse schuldensituatie nog erger is geworden, twee ex-ministers zijn van mening dat Griekenland het zonder nieuwe schuldenherschikking niet zal redden.

De totale Griekse schuldenberg zal dit jaar stijgen tot 171% van het BBP, volgend jaar zou dat 182% worden. Volgens het IMF is het zo goed als uitgesloten dat de Griekse schulden tegen 2020 teruggedrongen zullen worden tot 120% van het BBP. Volgens Jens Larsen van RBC Capital Markets is de Griekse schuldensituatie inderdaad onhoudbaar geworden.

Gilde Europe Food & Agribusiness Fund BV bezit 3,52% in Ablynx

Ablynx maakte bekend, in overeenstemming met artikel 14 van de Belgische wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten van wie aandelen zijn toegelaten tot verhandeling op een gereglementeerde markt dat zij een kennisgeving van deelneming heeft ontvangen van Gilde Europe Food & Agribusiness Fund BV.

Deze aandeelhouder beschikt nu over een holding van 3.52% in Ablynx, wat overeenstemt met 1.539.047 aandelen.

De volledige versie van alle transparantiekennisgevingen is beschikbaar op de website van Ablynx onder de rubriek Investeerders.

Wijzigingen in management Punch International

Punch International maakte bekend dat Kees Vlasblom, CFO van Xeikon, met onmiddellijke ingang bestuurder wordt bij Punch International ter vervanging van Wim Deblauwe die ontslag neemt uit de Raad van Bestuur.

Op 1 januari 2013 zal Kees Vlasblom Wim Maes opvolgen als CEO en gedelegeerd bestuurder. Wim Maes blijft bestuurder van Punch. Een en ander is het gevolg van de managementwissel bij dochteronderneming Xeikon.

Xeikon kondigde aan dat Frank Deschuytere per 1 januari 2013 Wim Maes vervangt als CEO. Wim Maes wordt lid van de Raad van Commissarissen van Xeikon; Wim Deblauwe treedt terug als commissaris.

Kees Vlasblom werd aangesteld als CFO van Xeikon in november 2009. Voordien was hij CFO van PNO Consultants B.V. dat hij hielp uitbreiden van een Nederlands tot een Europees bedrijf met vestigingen in 13 landen en circa 500 medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content