Griekenland heeft nog geen twee jaar extra uitstel gekregen

Gisteren kwam vanuit Griekenland het bericht dat het land twee jaar extra uitstel zou hebben gekregen om te voldoen aan de voorwaarden opgelegd in het kader van het steunprogramma.

Daarmee leek niets meer het storten van de volgende schijf van dat steunprogramma in de weg te staan.

De Grieken zijn echter blijkbaar iets te voorbarig geweest om victorie te kraaien, want de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble was er als de kippen bij om te ontkennen dat zo’n akkoord inderdaad was bereikt. Ook Europa en het IMF zeiden van niets te weten, er wordt nog altijd verder onderhandeld.

Euronav verkoopt Algarve

Het directiecomité van Euronav kondigde de verkoop aan van de VLCC Algarve (1999 – 298.969 dwt), voor een prijs van 35.875.000 miljoen USD. De levering van het schip aan haar nieuwe eigenaar vond vandaag plaats.

De te boeken meerwaarde op deze verkoop bedraagt 7,3 miljoen USD en de vrij beschikbare cash gegenereerd door deze verkoop na de verplichte terugbetaling van de lening bedraagt 17,3 miljoen USD.

Het schip zal door haar nieuwe eigenaar geconverteerd worden tot FPSO en zal bijgevolg de VLCC wereldvloot verlaten. De forse prijszetting van deze verkoop is te danken aan enerzijds het beleid van de vennootschap die vorig jaar een offshore departement oprichtte dat in staat is de noden van potentiële offshore kopers te begrijpen en anderzijds aan het voortdurende onderhoud van het schip volgens normen die de industriestandaarden overtreffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content