Griekenland heeft binnen drie jaar nieuw reddingsplan nodig (Virginie Maisonneuve)

Virginie Maisonneuve, head of global and international equities bij Schroders, heeft een vrolijke boodschap voor de financiële markten: Griekenland heeft binnen drie jaar nieuw reddingsplan nodig.

Dat betekent dat de andere leden van de eurozone tegen 2013 het land verdere financiële steun zullen moeten geven. Griekenland zal volgens Maisonneuve moeite blijven ondervinden om zijn schulden terug te betalen.

Europa draait momenteel op twee snelheden, waarbij Duitsland en in mindere mate Frankrijk profiteren van de vraag vanuit de groeimarkten. De (vooral) zuidelijke periferie krijgt echter de schulden niet afbetaald.

De rol van Griekenland en van de andere Europese landen dreigt steeds kleiner te worden. Hun economie gaat kwakkelen en steeds meer achterstand oplopen ten opzichte van de groeimarkten.

Een nieuw reddingsplan lijkt dan ook meer dan waarschijnlijk. Een opleving in de Verenigde Staten blijft anderzijds afhankelijk van een herstel van de arbeidsmarkt. Meer quantitative easing is waarschijnlijk wanneer de arbeidsmarkt niet herstelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content