Griekenland heeft 13 tot 15 miljard euro aan extra steun nodig

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met forse verliezen voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 bijna 2,50% in het rood, waarmee de index is aanbeland bij de kaap van 2500 punten. Op de valutamarkten viel de euro terug tot 1,2850 dollar.

De BEL 20 moest in Brussel eveneens onderuit, de index verloor bijna 2% en viel terug richting 2400 punten. Zoals op de andere beurzen waren het de banken die flinke klappen kregen, KBC moest ruim 5% prijsgeven. Ook de industrials Nyrstar en Bekaert zaten in het verliezende kamp.

De rellen in Griekenland herinneren de beleggers er aan dat de problemen van dit land nog altijd niet zijn opgelost, hoewel de aandacht in de afgelopen dagen vooral uitging naar Spanje.

Volgens de Griekse minister van Financiën heeft zijn land 13 tot 15 miljard euro aan extra steun nodig. De minister hoopt dat dit gat kan worden gedicht zonder de andere Europese landen extra te belasten.

Belgacom verhoogt uploadsnelheden

Belgacom verhoogt de uploadsnelheden van Internet Start, Comfort en Maxi en verdubbelt het volume voor Internet Start (zonder Pack).

Ook voor de zakelijke klanten verhoogt Belgacom de uploadsnelheden van Office & Go Comfort, Maxi, Intense en Pro. De inhoud van de Bizz Packs blijft ongewijzigd. Alle tarieven blijven dezelfde.

Vandaag gaat Belgacom door op het elan van eerder dit jaar, toen het al de toon zette met een aantal forse vernieuwingen in haar internetaanbod. Met Belgacom Internet Overal kan de klant overal surfen dankzij 3 netwerken: thuis, via de Fon-spots (Wifi) en mobiel (3 G en straks 4 G).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content