Griekenland en Spanje doen spanning in eurozone weer oplopen

Het blijkt voor de Europese probleemlanden moeilijker dan verwacht om hun begrotingen weer in orde te krijgen. De Spaanse begroting lijkt weer uit de hand te zijn gelopen, het tekort zou dit jaar niet de afgesproken 6,30% maar wel 8% bedragen. Daardoor kan de kans toenemen dat Spanje op relatief korte termijn om hulp gaat vragen.

Anderzijds zou het tekort in Griekenland geen 11,50 miljard euro maar wel 20 miljard euro bedragen, zo wist het Duitse blad Der Spiegel te melden.

De Griekse president Samaras zou bij de leden van de troika hebben aangedrongen om zijn land opnieuw een deel van de schulden kwijt te schelden. Binnenkort moet de troika beslissen of Griekenland al dan niet opnieuw hulp krijgt.

Nieuwe Proximus-bundels op maat van de klant

Op 1 oktober lanceert Proximus drie eenvoudige abonnementen aangepast aan de voornaamste gebruikersprofielen en het budget van elke klant.

Met elk tariefplan kunnen de klanten intensief gebruik maken van belminuten of van sms’en voor een aantrekkelijke prijs. In de meeste bundels is datavolume inbegrepen.

De nieuwe Proximus-bundels zijn nog voordeliger wanneer de klanten ze combineren in een Pack met Belgacom-producten.

Marktstudies over mobiele communicatiebehoeften

Op vraag van Belgacom deed het marktonderzoeksbureau Results-ims in juli 2012 een marktstudie om de evolutie van de mobiele behoeften van de Belgische consumenten in kaart te brengen.

De studie toont aan dat de klanten op zoek zijn naar:

– duidelijke en eenvoudige aanbiedingen waar ze in één oogopslag hun gebruikersprofiel in kunnen terugvinden;

– een interessante prijs voor wat ze krijgen;

– een totale vrijheid op ten minste één van hun communicatiemiddelen: zorgeloos sms’en, bellen of surfen;

Andere studies tonen aan dat het sms-gebruik bij jongeren nog zeer populair is en dat de verkoop van smartphones in België in de lift zit.

• Jongeren zijn nog steeds fanatieke sms-gebruikers. Ze versturen gemiddeld 71 sms’en per dag. Acht op de tien jongeren kunnen met hun gsm op het internet, maar twee op drie doet het niet omdat de prijs hen nog tegenhoudt (bron : onderzoek Graffiti Jeugddienst en Jeugdwerknet in samenwerking met de Universiteit Gent over het mediagebruik bij jongeren). Naast jongeren maken ook andere leeftijdsgroepen meer en meer gebruik van sms.

• Tijdens de eerste 6 maanden van 2012 vertegenwoordigden smartphones 43% van de totale verkoop van mobiele telefoons tegenover 26% een jaar eerder (bron : GFK). Men verwacht tegen het einde van dit jaar dat 50% van de verkochte mobiele telefoons smartphones zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content