Goudprijs wordt pas zeepbel vanaf 2000 dollar per troy ounce

De goudprijs heeft vorige week de grootste daling sinds begin juli laten optekenen. De zwakte bij het goud was het rechtstreeks gevolg van de sterkte van de dollar, die op de valutamarkten aan een come-back lijkt te zijn begonnen.

Frank McGhee, hoofddealer bij Integrated Brokerage Services in Chicago, spreekt van de lang verwachte correctie voor het goud. Hij ziet nog ruimschoots potentieel voor een verdere daling.

Vanaf de piek op 1388,10 dollar is de goudprijs al met 4,50% gedaald, maar tussen het huidige niveau en 1260 dollar bevindt zich geen enkele weerstandszone meer. Vrijdag werd op 1315,60 dollar een bodem voor de afgelopen twee weken opgetekend.

De hoeveelheid goud aangehouden door SPDR Gold Trust, het grootste exchange-traded fonds, nam vorige week af met 0,91 ton. Het was al de vijfde week op rij dat een daling werd opgetekend.

De goudprijs kan volgens Deutsche Bank opnieuw gaan stijgen wanneer de nieuwe maatregelen ter verruiming van de monetaire politiek in de VS niet gaan volstaan. Tot een goudprijs van 2000 dollar per troy ounce is er volgens Deutsche Bank geen sprake van een zeepbel bij het goud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content