Goudprijs stijgt in versneld tempo richting 1700 dollar

De onzekerheid of er al dan niet meer steun voor VS-economie komt, is nog steeds aanwezig. James Bullard, hoofd van de St. Louis Federal Reserve, is van mening dat de huidige economische omstandigheden nog niet ernstig genoeg zijn om de economie opnieuw te stimuleren.

Wanneer de groei van het BBP tijdens de komende maanden rond 2% zal blijven, zal de FED waarschijnlijk langs de zijlijn blijven toekijken.

Wall Street is vandaag lager geopend, met verliezen van ongeveer een half procent voor de belangrijkste indices. Opvallend is de stijging van de goudprijs, die in versneld tempo verder gaat richting 1700 dollar per troy ounce.

Feest op de beurzen blijft voorlopig voortduren

Het feest op de aandelenmarkten blijft volgens Royal Bank of Scotland voorlopig voortduren. De Amerikaanse S&P 500 steeg op weekbasis met 0,9 procent en bereikte het hoogste niveau sinds de zomer van 2008, voor het uitbreken van de financiële crisis.

Het resultatenseizoen is intussen zo goed als afgerond. Vorige vrijdag hadden 475 van de 500 bedrijven uit de S&P hun kwartaalcijfers gepubliceerd. In 68 procent van de gevallen lag de winst boven de analistenverwachting. Dit cijfer is perfect in lijn met het gemiddelde van de vorige vier kwartalen.

De omzetcijfers en de prognoses voor het lopende kwartaal lagen wel onder de verwachtingen. De Amerikaanse macro-economische cijfers laten nog steeds een gemengd beeld zien maar toch werden ze door de markt goed onthaald. De industriële productie lag in juli iets boven de verwachtingen maar het cijfer van juni werd wel neerwaarts bijgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content