Goudprijs kan volgens Rogers verder corrigeren

Commodities goeroe Jim Rogers gelooft dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog verder kan corrigeren. De goudprijs is tot dusver al met 20% gecorrigeerd en volgens Rogers kan de huidige correctie nog een stuk verder reiken dan tot dusver werd aangenomen.

Hij sluit niet uit dat het goud vanaf de piek op 1920 dollar in totaal met 30 tot 40% zal corrigeren. Dat betekent dat we nog de helft van de weg voor de boeg hebben. Rogers sluit met andere woorden niet uit dat de goudprijs kan terugvallen tot in de buurt van 1150 dollar.

Rogers neemt afscheid van het goud

De verwachting van een verdere correctie betekent echter niet dat Rogers het vertrouwen in het goud opzegt. Hij bezit nu al meer dan 11 jaar goud. Momenteel is hij geen koper, de correctie kan namelijk nog verder reiken, maar anderzijds ook geen verkoper.

Jim Rogers gelooft dat er nog een moment gaat komen om goud te kopen, maar dat moment is momenteel nog niet aangebroken. Over de komende 10 jaar gaat de goudprijs zijn inziens compleet door het plafond vliegen, hij gelooft met andere woorden nog in fors hogere koersen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content