Goudprijs kan nog geruime tijd consolideren, daarna kan prijs fors stijgen

Ook vandaag valt er rond het goud weinig of niets te melden, voor een troy ounce goud wordt momenteel ongeveer 1640 dollar betaald. Het is inderdaad opvallend rustig op de goudmarkt. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op.

Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in goud. Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van goud. De goudgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.

En dat is voorlopig prima voor Nico Pantelis van Slim Beleggen, want hij weet uit ervaring dat periodes van ‘radiostilte’ de bodem aanstampen voor de volgende opwaartse rit van het gele edelmetaal. De prijsgrafiek van goud in 2006 laat nagenoeg een exact verloopt zien met de prijsontwikkeling van het gele edelmetaal in de afgelopen maanden.

Het verleden geeft het voorbeeld

De gelijkenis is stuitend! Als Pantelis dan ook nog eens kijkt naar wat goud in de maanden daarna deed, in het jaar 2007 stelt hij vast dat de prijs na een periode van consolidatie een opwaartse beweging onderging, van 600 dollar tot bijna 900 dollar per ounce: een prijsexplosie van 50% op enkele maanden.

Uiteraard zijn resultaten uit het verleden niet representatief voor de toekomst, maar de prijsevolutie is allicht relevant. Als Pantelis afgaat op de historische prijsontwikkeling bij goud, dan kan de huidige consolidatie nog enkele maanden aanhouden, met een patroon van hogere bodems. Hierna volgt mogelijk opnieuw een spike in de prijs van goud. Of anders gezegd, de tijd om wat goud op te bouwen lijkt weer aangebroken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content