Goudprijs heeft afgelopen half jaar veel slechter gepresteerd dan aandelen

Wall Street gaat is vandaag verdeeld gesloten, zonder grote bewegingen bij de belangrijkste indices. De start verliep redelijk goed, maar in de loop van de sessie viel de opwaartse beweging stil.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk in de plus, terwijl de Nasdaq een verlies van 0,04% liet optekenen.

Dat was hoofdzakelijk het gevolg van de zwakke prestatie van Cisco Systems, dat meer dan 10% moest prijsgeven.

Euro raakt maar niet meer terug boven 1,30 dollar

Op de valutamarkten bleef het relatief windstil, er gebeurde per saldo weinig. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2942 dollar betaald of ongeveer in de buurt van het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg opnieuw tot 1,884%.

Voor een troy ounce goud werd 1594,90 dollar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. Ook de zilverprijs heeft een correctie ondergaan en raakt voorlopig niet meer boven de kaap van 30 dollar.

De goudprijs heeft het afgelopen half jaar veel slechter gepresteerd dan aandelen. Technisch ziet het plaatje er niet zo goed uit, de goudprijs noteert opnieuw onder het 200-daags gemiddelde.

Olieprijs blijft onder druk staan

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw wat goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 96,50 dollar betaald. Op dagbasis bleef de olieprijs in de buurt van het slotniveau van gisteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content