Goudprijs blijft onder druk staan

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar van grote bewegingen is geen sprake. De Euro Stoxx 50 verliest ruim een half procent, de BEL 20 kan verlies beperken tot bijna een kwart procent. De euro houdt redelijk stand, maar de goudprijs blijft onder druk staan.

Het feestgedruis op de aandelenmarkten houdt volgens professor Stefan Duchateau nog wel even aan, ondanks een achtergrond die zich vooral kenmerkt door teleurstellende economische prestaties.

In eerste instantie vormt dat nog geen te ernstig probleem want precies deze zwakke conjunctuur voedt tegelijk de hoop op doortastende monetaire maatregelen, (nog) lagere rente en doelgerichte investeringsimpulsen.

In de VSA wordt dit overigens nog aangevuld met bedrijfswinsten die hun eerdere recordniveaus weten te evenaren. In Europa moet echter worden opgevochten tegen een koppige recessie die steeds breder om zich heen grijpt en ook de grotere Europese economieën aan de grond weet te houden.

De Duitse economie kent een zwakker dan verwachte vooruitgang, in Frankrijk is er zelfs geen sprake meer van enige betekenisvolle vooruitgang, terwijl de Italiaanse cijfers steeds nadrukkelijker de negatieve zone gaan opzoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content