Goudmijnaandelen volgen voorbeeld van het goud nog niet

Momenteel is er sprake van een dalende trendfase bij de Nyse Arca Gold BUGS index, hetgeen volgens Royal Bank of Scotland blijkt uit koersvorming onder een dalende gemiddeldelijn. Belangrijk is het meten van de trend meet, die de RSI ondersteunt met bewegingen onder of boven de 50-lijn.

Welnu, de RSI poogt boven het 50-niveau te gaan koersen en dat duidt op toenemende opwaartse druk. Dit laatste kan charttechnisch onderbouwd worden, want recent is rond 385 tot 370 tweemaal een bodem geplaatst.

De serie lagere toppen en lagere bodems werd onderbroken, de dalende trendfase zwakte af.

Maar dat wil volgens Royal Bank of Scotland niet zeggen dat de bulls direct het stokje over nemen. Thans worstelen zij voor de tweede maal met de tussenliggende top en weerstand rond 465. Met andere woorden, de dalende trendfase gaat over in een trading range met genoemde 465 als cruciaal kantelpunt boven in het veld.

Goudkoers in nieuwe stijgene trendfase

De goudkoers is reeds bezig met een nieuwe stijgende trendfase. Dit komt nog niet tot uiting in het verloop van de HUI index,

daar is het nog te vroeg voor.

Maar de analisten van RBS zien duidelijk op de grafiek dat bij een doorbraak boven 465 er nog een weerstand ligt rond 500 (sleepkabel), in het verleden een belangrijk kantelpunt.

Boven 500 zijn de stieren volledig los voor toch weer een trendfase, stijgend in dit geval volgens Royal Bank of Scotland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content