Goudmijnaandelen maken een indrukwekkende U-bocht

De markten blijven piekeren over de eurocrisis, nu blijkt dat de politiek messen geslepen worden in Europa. Toch wisten gisterenavond de beurzen in de Verenigde Staten nipt het hoofd boven water te houden. De VS laat volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen een goede indruk na in 2012.

Maar wat vooral opviel was de indrukwekkende rally onder goudmijnen. Dit terwijl goud, maar ook zilver, amper van hun plek kwamen. De analisten hebben tot laat in de avonduren zitten zoeken naar een specifieke verklaringen… zonder resultaat.

Shorts halen de winsten binnen

Pantelis heeft een sterk vermoeden dat de shorts (speculanten die rekenen op een daling) voor het eerst in maanden massaal hun shortposities terugdraaiden.

Shorts rekenen er namelijk op om hun uitgeleende aandelen tegen een lagere prijs terug in te slaan en zo het verschil op te strijken. En omdat de shorts nu op een winst van meer van 20 procent zitten, wordt de buit binnengehaald.

Want laten we helder zijn: de fundamenten voor de goudmijnsector zijn bijzonder sterk en de betreffende aandelen noteren met waarderingen die we niet meer hebben gezien sinds goud rond 800 dollar/ounce handelde.

Pantelis vermoedt dat de ‘ontkoppeling’ van de goudmijnen met de realiteit nu heel snel ongedaan gemaakt kan worden, eens de grote shortposities gaan coveren. Zet u daarom schrap voor een sterke inhaalrace bij de goudmijnaandelen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content