Gouden tijd voor het aandeel Apple kan achter de rug zijn

Vanavond na het slot van de beurs maakt Apple de resultaten over het voorbije kwartaal bekend. De algemene indruk bij de beleggers is dat het zowel kan vriezen als kan dooien. Maar anderzijds is het een onmiskenbaar feit dat de koers van Apple over de afgelopen 10 maanden met 70% is gestegen.

In september bereikte de koers op 705 dollar een absoluut historische hoogtepunt. Sindsdien is de koers van Apple met 14% gedaald en daarmee deed het aandeel het veel minder goed dan de Standard & Poor 500 Index. Die verloor over dezelfde periode maar 3%.

IPad Mini maakte weinig indruk

Douglas Kass, stichter van fondsbeheerder Seabreeze Partners, is van mening dat de gouden dagen voor het aandeel Apple achter de rug zijn. De iPad Mini, de kleinere versie van de iPad waar lang naar was uitgekeken, maakte eerder deze week bij zijn voorstelling weinig indruk.

In reactie op de aankondiging daalde de koers van Apple met 3%. Volgens Kass is het aandeel nu bijzonder kwetsbaar geworden. Hij heeft het koopadvies voor het aandeel ingetrokken, want Apple dreigt zijn first-mover voordeel kwijt te spelen. De concurrentie zit namelijk ook niet stil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content