Goud is klaar voor de volgende rally

De prijs van het goud zit volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen al bijna een jaar gevangen in een zijwaartse consolidatie. Het geduld van de meeste beleggers geraakt daardoor op.

Ze zien het niet meer zitten en denken dat de stierenmarkt voorbij is. Dit wordt nog eens bevestigd door de ‘specialisten’ in de media die het einde van de bull market voor goud prediken. De mailbox bij Slim Beleggen stroomt tegenwoordig vol met mails van misnoegde goudbeleggers.

De losse handen zijn inmiddels uitgestapt

Het komt Pantelis allemaal bekend voor. We hebben zo’n een periode van mentale moeheid al eens meegemaakt bij goud. Tijdens de crash van 2008 duurde het ook meer dan een jaar vooraleer de hausse hervatte.

Niet toevallig doken op het einde van de consolidatiefase vergelijkbare analyses op in de media over het einde van de stierenmarkt en kregen de analisten veel ‘droevige’ beleggers in goud over de vloer. We weten inmiddels wel wat de prijs van goud vervolgens deed: een nagenoeg onafgebroken stijging van 680 dollar tot 1910 dollar per ounce!

Laat uw hoofd niet op hol brengen, zo luidt nu het adviesv van Pantelis. Het uitgesproken negatieve sentiment bij goud impliceert dat de losse handen inmiddels zijn uitgestapt. De stier bij goud lijkt met andere woorden klaar te zijn om de sprong naar hogere regionen te maken.

Een opwaartse uitbraak van het patroon bij goud (rond 1650 dollar per ounce) kan de prijs katapulteren richting de volgende halte boven 1900 dollar per ounce. Zet u schrap, zo luidt het advies van Pantelis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content