Goud- en zilverprijs kunnen nog (veel) verder dalen

Alle omstandigheden zijn aanwezig om een verdere boom in goud en zilver te veroorzaken en toch laat die boom op zich wachten. Volgens Thomas Kee, president en CEO van Stock Traders Daily, kan dit op slechts één ding wijzen: goud en zilver gaan nog goedkoper worden.

Volgens Kee zouden een aantal maatregelen – gaande van het op grote schaal drukken van geld tot allerhandelde stimuleringsmaatregelen – de goudprijs (en die van andere metalen dus ook) vleugels moeten geven, iets wat duidelijk niet het geval is.

Goud als voorlopende indicator

Volgens Kee fungeert het goud nu als een voorlopende indicator. De economie heeft tot dusver overleefd omdat er zoveel geld werd gedrukt. Die trend lijkt nu stilaan achter de rug te zijn, de evolutie van de goudprijs geeft aan dat de tijd van geld drukken achter ons ligt.

Kee sluit niet uit dat de Amerikaanse regering, gevolgd door andere regeringen, op een bepaald moment gedwongen zal worden om nieuwe stimuleringsmaatregelen te treffen, maar de evolutie van de goudprijs vertelt hem dat dit niet snel zal gebeuren. Hoe langer dergelijke maatregelen uitblijven, hoe sterker de goudprijs kan gaan dalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content