Goud- en zilvermijnen krijgen opnieuw klappen op Wall Street

Wall Street gaat is vandaag lager gesloten, met uiteindelijk beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. In de tweede helft van de sessie doken er opnieuw koopjesjagers op, zodat een deel van de openingsverliezen weer werden opgehaald. Economisch gezien is de correctie in de olieprijs opnieuw een goede zaak.

Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,59% in het rood terwijl de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk verliezen van 0,39% en 0,43% lieten optekenen. Het waren vooral goud- en zilvermijnen zoals Barrick Gold, Silver Wheaton, Newmont Mining en Hecla Mining die klappen kregen.

Euro blijft flirten met kaap van 1,30 dollar

Op de valutamarkten was het nog maar eens een onrustige dag, met heel wat beweging. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3013 dollar betaald of ruim een half procent minder dan het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie viel de koers van de euro een paar keer terug onder het niveau van 1,30 dollar. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,837%.

Voor een troy ounce goud werd 1606,50 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 32 dollar of zowat twee procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Olieprijs blijft onder druk staan

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 97 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met ruim een half procent. Herstel van de goudprijs op korte termijn lijkt niet waarschijnlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content