Google kondigt stock split aan

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten zijn in het tweede deel van de sessie nog verder opgelopen. Het sentiment werd positief beïnvloed door de daling van de obligatierendementen in Europa en door de hoop dat de Chinese BBP-cijfers die morgenvroeg bekendgemaakt gaan worden zullen meevallen.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,41% en 1,38% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 1,30% kon vasthouden.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar vrij fors gedaald, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3188 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot 2,049%, een troy ounce goud werd op 1674,90 dollar weer bijna 15 dollar duurder en een vat ruwe olie (US Crude) werd tenslotte zowat één procent duurder en kostte opnieuw nog iets meer dan 103,50 dollar.

Google kondigt stock split in verhouding 2:1 aan

Vanavond na het slot van de beurs maakte Google de resultaten over het eerste kwartaal bekend. De winst per aandeel bedroeg over het voorbije kwartaal 10,08 dollar en daarmee werd de consensusverwachting van 9,65 dollar duidelijk geklopt. De omzet kwam echter iets onder de verwachtingen uit.

Die omzet bedroeg 8,14 miljard dollar, waar op 8,15 miljard dollar was gerekend. Google kondigde een stock split in een verhouding 2:1 aan. In een eerste reactie noteert de koers van het aandeel in de grijze handel voorzichtig hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content