Google jaagt S&P 500 naar nieuwe recordniveaus

De koersstijging van Google zorgde volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer ook voor nieuwe koersrecords in de S&P500.

De index bereikte een “all time high” van 1745,31 op vrijdag. En dat nog maar een week nadat in veel media werd gespeculeerd op de ondergang van de Verenigde Staten.

Dat verhaal kwam vooral door de politieke ontwikkelingen over een administratieve afwikkeling namelijk de verhoging van het schuldenplafond. In het algemeen worden de Republikeinen gezien als grote verliezers. En dat kan ze opbreken bij de parlementsverkiezingen over een jaar.

Omdat de verhoging voor maar vier maanden geldt is de kans groot dat we dan in januari/februari weer met dezelfde onrust zitten. Maar wellicht zullen de Republikeinen nu de zaak wat minder op de spits drijven.

Duidelijk is wel geworden dat de gemiddelde aandelenbeleggers zich niet al te veel liet imponeren door het politieke gekrakeel. Blijkbaar richt men zich meer op de ontwikkeling binnen de bedrijven.

Tot op heden gaat dat goed. Ondanks een enkele tegenvaller doen de meeste bedrijven het uitstekend. Van de 85 bedrijven uit de S&P500 die hun resultaten bekend hebben gemaakt is de gemiddelde winst 4,2% hoger dan verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content