Goldman Sachs maakt weinig indruk met de kwartaalcijfers

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten voor de belangrijkste indices vanaf de opening verder zijn opgelopen. Die winsten situeren zich nu in een bandbreedte tussen één en anderhalf procent. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is opnieuw gestegen tot 2%.

Vandaag maakten heel wat bedrijven de kwartaalcijfers bekend, waaronder ook Goldman Sachs. Van een euforische reactie op de cijfers was geen sprake, de koers blijft dicht bij het slotniveau van gisteren.

Goldman Sachs verrast in positieve zin, verhoogt dividend

Vanmiddag maakten heel wat Amerikaanse bedrijven de kwartaalcijfers bekend, waaronder dus ook Goldman Sachs. De zakenbank maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend en kondigde bovendien aan in de toekomst minder risico’s te zullen nemen. GS stond bekend om zijn agressieve aanpak.

Als bewijs van vertrouwen in eigen kunnen werd het dividend met 31% verhoogd tot 46 dollarcent per aandeel. Het is nog maar de derde keer dat Goldman Sachs het dividend verhoogde sinds de zakenbank in 1999 naar de beurs kwam. In het verleden gaf het management altijd de voorkeur aan de inkoop van eigen aandelen.

Per aandeel werd over de verslagperiode 3,92 dollar per aandeel verdiend, ten opzichte van 4,38 dollar per aandeel tijdens dezelfde periode een jaar eerder. De resultaten waren beter dan verwacht, want de consensusverwachting van de analisten lag slechts op een winst per aandeel van 3,55 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content