Goldman Sachs adviseert klanten om uit beurs te stappen

David Kostin, hoofd Amerikaanse aandelen bij Goldman Sachs, adviseert zijn klanten om uit Amerikaanse aandelen te stappen met het oog op de ‘fiskale klip’ die de Verenigde Staten later dit jaar moeten omzeilen. Hij gelooft dat de S&P 500 een stevige correctie te wachten staat.

Volgens Kostin kan deze index terugvallen richting 1250 punten tegen het einde van dit jaar. Hij verwacht niet dat de regering in Washington op korte of op middelange termijn een antwoord op het probleem van de ‘fiskale klip’ zal bedenken.

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks stabiel tot iets lager openen, de futures op de S&P 500 noteren fracties van een procent lager. Ook op andere beurzen is het beeld voorlopig niet helemaal duidelijk.

Technisch beeld moet nog verder verbeteren

De AEX sloot afgelopen donderdag op 333,75, een winst van 0,1% ten opzichte van de voorgaande vrijdag. Daarmee bleef de Nederlandse graadmeter volgens ABN Amro overigens wat achter bij de meeste toonaangevende indices in de Verenigde Staten en Europa. De AEX is er nog steeds niet in geslaagd om boven de weerstandszone van 337 – 340 uit te komen.

Net daaronder ligt de vorige top van eind maart en als deze zone geslecht kan worden, verbetert het technische beeld. Een verdere stijging naar 347 en later naar 374 is dan mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content