Goedkeuring voor HIV-medicijn Gilead Sciences

Onlangs heeft de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) een door Gilead Sciences ontwikkeld HIV-medicijn goedgekeurd.

Hiermee heeft Gilead Sciences groen licht gekregen om het bewuste medicijn op de markt te brengen. Goed nieuws voor Gilead Sciences, wat ons betreft. ABN Amro volgt het aandeel Gilead Sciences met een koopadvies.

Gilead Sciences is reeds marktleider op het gebied van HIV-behandelingen. Het farmaciebedrijf is nu bezig om bepaalde stoffen die al in eerdere medicijnen waren verwerkt, samen te brengen in een nieuw geneesmiddel.

Het nieuwe medicijn Quad is een combinatie van vier medicijnen in één pil. HIV-patiënten hoeven slechts eenmaal per dag deze pil te slikken; verdere medicatie is niet nodig. Gilead Sciences zal het nieuwe geneesmiddel op de markt brengen onder de naam Stribild.

Gilead Sciences timmert flink aan de weg

Daarnaast timmert Gilead Sciences flink aan de weg met medicijnen tegen Hepatitis C (HCV). Verschillende farmacieconcerns proberen goedkeuring te krijgen voor dergelijke geneesmiddelen, maar weten daar tot dusver niet de gewenste resultaten mee te boeken.

Gilead Sciences lijkt met de overname van Pharmassets (februari 2012) echter een slimme zet te hebben gedaan. Pharmassets houdt zich bezig met de ontwikkeling van HCV-medicatie; resultaten naar de werking van het geneesmiddel GS-7997 zijn bemoedigend.

Goede berichten voor Gilead Sciences, wat ABN Amro betreft. De positieve nieuwsstroom rond het bedrijf zien we terug in de koersontwikkeling van het aandeel.

Wat ABN Amro betreft is het aandeel Gilead Sciences echter nog steeds ondergewaardeerd.

De analisten van de bank zien dan ook nog steeds opwaarts potentieel voor dit aandeel. Gilead Sciences is een van de favoriete spelers van de bank op het gebied van biotechnologie.

Het bedrijf is gefocust op winstgevendheid; bovendien heeft Gilead Sciences een sterke kapitaalpositie, hetgeen mogelijkheden biedt voor het concern om eigen aandelen terug te kopen en om meer te investeren in Research & Development. Het koopadvies voor het aandeel Gilead Sciences blijft van kracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content