Goed nieuws voor Euronav

Het directiecomité van Euronav kondigde aan dat TI Africa Limited, de eigenaar van de FSO Africa, een nieuwe overeenkomst heeft getekend met Maersk Oil Qatar (MOQ) voor de levering van FSO diensten (‘Floating Storage and Offloading’) op het Al Shaheen olieveld voor de kust van Qatar.

De overeenkomst heeft een vaste looptijd van 5 jaar met ingang op 1 oktober 2012 en met een optie voor MOQ om de overeenkomst te verlengen met één of twee jaar.

Onder de nieuwe overeenkomst kan MOQ gebruik maken van de volledige capaciteit en van alle technische functies van de FSO Africa tegen een verhoging van het dagelijks tarief tot op hetzelfde niveau als het dagelijks tarief dat geldt voor haar zusterschip, FSO Asia.

De FSO Asia is sinds twee en een half jaar tewerkgesteld op het Al Shaheen olieveld en de FSO Africa sinds meer dan twee jaar. Beide schepen blijven uitstekende diensten leveren met overslag van olie van hoge kwaliteit en geen van beide FSO’s had te kampen met enige onderbreking van tewerkstelling.

Neutraal advies blijft gehandhaafd

Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities heeft nog steeds een neutraal advies voor Euronav, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 6 euro.

Het bericht van hierboven wordt door Vanderhaeghen duidelijk als positief ervaren. Het exacte bedrag werd niet bekendgemaakt, maar het zou gelijkaardig zijn dat als werd betaald voor de FSO Asia.

Vanderhaegen schat zodoende dat de overeenkomst ongeveer 10 miljoen dollar zal toevoegen aan de resultaten van Euronav wat de EBITDA betreft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content