Gimv investeert in Nederlandse röntgentechnologiebedrijf Claymount

Gimv investeert in de management buyout van de Claymount Groep, een snelgroeiende nichespeler in de röntgenindustrie. Gimv verwerft een belang van 42,5 procent in de Groep. CEO Jeffrey R. Tierie en andere leden van het managementteam behouden de resterende aandelen.

Claymount (www.claymount.com), opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in hoogvoltage kabelassemblages en andere systeemcomponenten voor fabrikanten van röntgeninstallaties voor zowel medische als ook industriële toepassingen.

Deze onderdelen worden op klantspecificatie geproduceerd en dienen te voldoen aan zeer hoge kwaliteitsniveaus en te werken onder de meest extreme omstandigheden (350.000 Volt).

Claymount bedient zijn markten vanuit vestigingen in Europa (Nederland, Italië), Noord-Amerika en Azië (China en de Filippijnen). Het bedrijf heeft momenteel meer dan 150 medewerkers (FTE) in dienst en behaalde in 2008 een omzet van 15,2 miljoen EUR.

Zowel het management als de aandeelhouders hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de groep te versterken, zowel organisch als door het toepassen van een actieve buy-and-build-strategie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content