Gimv investeert 3 miljoen euro in Pools contactcenter

Gimv investeert 3 miljoen EUR (PLN 12 miljoen) groeikapitaal in DataContact, een snelgroeiende Poolse leverancier van contactcenter diensten.

Eric Ignoul, voormalige CEO van het leidinggevende Belgische callcenter IP Globalnet, wordt onafhankelijk industrieel expert in de Raad van Toezicht van het bedrijf.

DataContact (www.datacontact.pl) werd in 1995 opgericht als het eerste contactcenter in Polen. Tussen 2001 en 2010 was het bedrijf een dochteronderneming van Axel Springer AG onder de naam Axel Springer Kontakt.

De groep heeft zijn hoofdkwartier in Warschau en beheert momenteel 185 werkplekken op twee locaties. Zij richten zich op klantendiensten, marketing en verkoopactiviteiten voor de Poolse en Duitse markten.

De groep levert zowel inkomende als uitgaande oproepdiensten en niet- spraakdiensten. Het klantenbestand van DataContact omvat talrijke langetermijn topklanten uit uiteenlopende industrietakken, zoals uitgeverijen, IT, financiële diensten en transport. Het bedrijf wordt geleid door industrieveteraan Jacek Barankiewicz die naast Gimv de resterende aandelen van het bedrijf in handen houdt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content