Gesprekken over Griekenland evolueren in goede richting

De gesprekken over Griekenland evolueren in de goede richting, zo vernemen we uit verschillende bronnen. Een definitief antwoord ligt er echter nog niet op tafel, blijkbaar zijn er nog enkele struikelstenen die nog uit de weg moeten worden geruimd. In ieder geval zal Griekenland twee jaar uitstel krijgen om het begrotingstekort terug te dringen onder 3%.

De Belgische minister Vanacker is van mening dat dergelijke toegeving aanvaardbaar is, aangezien Griekenland nu toch inspanningen doet om aan de door troika opgelegde voorwaarden te voldoen om steun te verkrijgen. Ook IMF-president Christine Lagarde is positief over de geboekte vooruitgang.

Anderzijds is nog niet beslist of Griekenland inderdaad de volgende schijf van de toegekende steun zal ontvangen. De tijd dringt niettemin, want de Griekse schatkist dreigt leeg te raken.

In de komende dagen zal zodoende een beslissing moeten vallen, het juiste tijdstip is echter niet bekend. Waarschijnlijk zal pas op 20 november beslist worden of de Grieken over de volgende 32,50 miljard euro van het steunplan mogen rekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content