General Motors ligt achter op Ford wat herstructureren betreft

Ford heeft in Europa een zware reorganisatie doorgevoerd, met als resultaat dat de fabriek in Genk plus twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk de poorten zullen moeten sluiten. Het bedrijf maakte weliswaar een recordwinst bekend, maar kampt in Europa met grote verliezen.

Door alle heisa rond Ford is het achtergrondnieuws gebleven, maar uiteindelijk kampt ook General Motors met gelijkaardige problemen.

De andere grote Amerikaanse autoreus ligt achter op Ford wat herstructurering betreft en heeft dus nog een inhaalbeweging te gaan.

Verlies van 6 miljard dollar of meer

Ford heeft snel gereageerd op een scherpe terugval op de Europese markt, een markt waar beide bedrijven zware verliezen lijden.

De verkopen van personenwagens zijn in Europa tot dusver met 7,20% gedaald en de bodem van de markt lijkt nog altijd niet bereikt.

Zowel Ford als GM hebben over de afgelopen 10 jaar miljarden dollars verloren. In het geval van GM is met name Opel het zorgenkind, deze dochter heeft altijd al last gehad van onwillige vakbonden.

Zowel de merknaam als de producten van Opel hebben zware schade geleden en kunnen in feite een upgrading gebruiken. Het is nog maar de vraag of Opel te redden is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content