General Electric imponeert met autonome groei

Wall Street is vandaag opnieuw hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich telkens in de buurt van een half procent. De recent gepubliceerde kwartaalcijfers kregen een goede ontvangst.

Koers General Electric hoger op de cijfers

General Electric maakte vanmiddag beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Naar die cijfers werd met bijzondere aandacht uitgekeken, want het bedrijf geldt als een betrouwbare barometer voor de gezondheidstoestand van de Amerikaanse economie in haar totaliteit.

Het bedrijf imponeerde vooral met de autonome groei, waarbij zowel omzet als winst de verwachtingen van de analisten overtroffen. Dat had op de eerste plaats te maken met de sterke vraag naar energiecentrales en naar locomotieven. De industriële orders stegen in het voorbije kwartaal met 20%.

Chief Executive Officer Jeff Immelt heeft er goede hoop in dat het bedrijf het objectief – een verhoging van de winstmarge met 0,50% – dit jaar zal kunnen waarmaken. Hij stelt vast dat zowat alle segmenten van de groep goed presteerde.

Per aandeel werd – zonder rekening te houden met eenmalige factoren – 34 dollarcent verdiend, ten opzichte van een consensusverwachting van maar 33 dollarcent. De omzet bedroeg 35,20 miljard dollar, tegenover een prognose van maar 34,70 miljard dollar.

De cijfers van GE beloven veel goeds voor die van andere industriële bedrijven als United Technologies Corp, 3M Co en Caterpillar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content