Gemengde reacties op eerste Europese bedrijfsresultaten

De Europese beurzen zijn vandaag voorzichtig gestart, met stabiele tot licht lagere koersen. Gisteren was het sentiment uitstekend, maar de beleggers vragen zich af of er voldoende redenen voorhanden zijn om de koersen nog verder omhoog te duwen.

Ook de BEL 20 opende zowat een kwart procent lager, waardoor de kaap van 2300 nog niet kan worden gerond. Vanmorgen maakten de eerste Europese bedrijven de kwartaalcijfers bekend.

ASML kreeg een onvoldoende voor de cijfers, Heineken mocht in reactie op het kwartaalrapport wel hoger. De cijfers van Heineken hadden weinig invloed op de koers van AB-InBev.

Belang van Nyrstar in eigen aandelen onder drempel van 5%

Nyrstar kondigde gisteren aan dat zij kennisgeving heeft gedaan van een significante deelneming overeenkomstig de Belgische wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt en houdende diverse bepalingen.

Ten gevolge van een overdracht van eigen aandelen aan in aanmerking komende deelnemers onder toekenning 1 van het Nyrstar Long Term Incentive Plan, is Nyrstar’s deelneming in eigen aandelen onder de drempel van 5% van de uitstaande aandelen gedaald op 16 april 2012.

Op die datum hield Nyrstar in totaal 8.103.520 eigen aandelen aan, die 4,77% vertegenwoordigen van de uitstaande aandelen. Overeenkomstig het Belgische vennootschapsrecht zijn de stemrechten verbonden aan de eigen aandelen gehouden door Nyrstar geschorst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content