Geheime hulp aan Griekenland duwt Europese beurzen hoger

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen vandaag opnieuw hoger openen, nadat gisteren al stevige winsten werden geboekt. De futures geven aan dat de opening vrij vlot zal verlopen. Aanleiding is een bericht over geheime Europese hulp aan Griekenland.

De Europese Centrale Bank zou 100 miljard euro hebben overgemaakt aan de Griekse centrale bank. Dat bedrag zou gebruikt worden om het financieel systeem van het land op te krikken. Het bericht over de emergency liquidity assistance (ELA) stond te lezen in de Financial Times.

Hogere omzet bij Beter Bed

Beter Bed Holding N.V. realiseerde in het eerste kwartaal van 2012 een omzet van € 108,5 miljoen.

Dit is een stijging van bijna 7% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 (€ 101,4 miljoen). Het bedrijfsresultaat neemt met 3,5% toe naar € 12,3 miljoen (eerste kwartaal 2011: € 11,9 miljoen). De nettowinst is met € 8,9 miljoen nagenoeg gelijk aan de nettowinst over het eerste kwartaal 2011 (€ 9,0 miljoen).

De hogere omzet, een fractioneel lagere brutomarge en een sterke stijging van de marketingkosten bij onveranderde gemiddelde kosten per winkel leidt tot een stijging van het bedrijfsresultaat met 3,5%. De nettowinst over het eerste kwartaal 2012 is marginaal lager als gevolg van de hogere belastingdruk.

Verwachtingen eerste halfjaar

In april heeft de onderneming in Nederland kunnen profiteren van een vroege Pasen met gunstige weersomstandigheden wat meer bezoekers heeft opgeleverd. Tekenen van structureel marktherstel zijn er echter nog niet.

In Duitsland zet de positieve trend zich ook in het tweede kwartaal voort. De orderportefeuille voor de gehele groep aan het begin van het tweede kwartaal is evenwel € 2 miljoen lager dan een jaar eerder.

Op basis van deze ontwikkelingen verwacht de onderneming over de eerste helft van 2012 een nagenoeg gelijk of lager bedrijfsresultaat te realiseren ten opzichte van de eerste helft van 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content