Geert Van Herck (Leleux AB): “Toekomst Sioen ziet er goed uit”

Sioen rapporteerdemooie resultaten. De omzet groeide met 15,9% tot 292 miljoen euro. Belangrijk is ook de verdrievoudiging van de bedrijfswinst (EBIT) tot 21,7 miljoen euro en de ombuiging van het verlies van 2009 (-11,1 miljoen euro) naar een nettowinst van 18,1 miljoen euro in 2010.

Geert Van Herck (Leleux AB): “De koers heeft een sterke prestatie geleverd in een omgeving van hogere grondstoffenprijzen en de koersterugval van januari – maart van dit jaar was te wijten aan de tijdelijke problemen in Tunisië waar de groep fabrieken heeft. “

Deze koersterugval kreeg mooi steun van de vorige bodems op 5,80 euro. Van daaruit werd een herstel ingezet en een eerste nieuw koopsignaal werd gegeven door de opwaartse uitbraak boven de dalende trendlijn van januari 2011.

Van Herck: “Daarnaast werd de weerstandszone van 6,50 euro eveneens opwaarts doorbroken. Conclusie : zowel fundamenteel als technisch ziet het plaatje van Sioen er goed uit ! Kopen is ons advies, eerste koersdoel is 8 euro, stop loss is 6,20 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content